Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /home/labase/domains/egen-hemsida.se/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 42
Vad är WordPress? – www.Egen-Hemsida.se

Vad är WordPress?

WordPress är ett gratis och mycket bra hjälpmedel för alla oss som vill ha en snygg och lättanvänd hemsida, blogg eller webbshop. Det är ett verktyg som gör att du slipper lära dig krånglig html kod och du behöver inte heller köpa något dyrt program till datorn. Eftersom du inte behöver ha något program i datorn för att göra en snygg blogg, hemsida eller webbshop, så kan du lika gärna uppdatera din sida från valfri surfplatta eller till och med från din smartphone om du tycker det passar dig bättre.

Det finns två varianter av WordPress. En där du skapar ett konto på wordpress.com. Då kommer du att få en adress till din sida av typen “användarnamn.wordpress.com. Den andra varianten måste du ha ett eget domännamn och en plats på ett webbhotell. Jag rekommenderar helt klart alternativet med eget domännamn eftersom det ger dig många fler möjligheter. Med konto på wordpress.com så kan du inte använda alla de tillägg som finns till wordpress och du får inte heller ha reklam på dina sidor, vilket många vill ha eftersom det då finns chans att tjäna några kronor på sin sida.

WordPress har funnits sedan 2003 och från början var det bara ett verktyg för att skapa bloggar. Nu kan du lika gärna använda det för att skapa en vanlig hemsida eller t.o.m. en webbshop. Idag finns flera miljoner sajter byggda på WordPress (74 miljoner har läste jag på ett ställe). Exempel på WordPress sidor är t.ex. NewYorkTimes, CNN, Forbes, Ebay, Playstation.blog, The Roling Stones, Katy Perry m.fl. m.fl.

WordPress har något som kallas för öppen källkod. Det betyder att koden som man skrivit för att skapa WordPress finns tillgänglig för vem som helst att ladda ner och göra förbättringar i. Det finns tusentals personer runt om i hela världen som gör detta och därför kommer det regelbundet nya uppdateringar som gör att tjänsten blir ännu bättre. Förut var man tvungen att klicka på en knapp för att gratis få den senaste versionen, men nu sköter det sig själv. Väldigt smidigt!

Det roliga med WordPress är att det världen över finns personer som skapar s.k. plugin (som vanligtvis också är gratis). Med hjälp av plugin kan man med ett fåtal knapptryckningar lägga till avancerade funktioner som kontaktformulär, webbshop och flera andra mer eller mindre användbara funktioner.

På samma sätt som det dyker upp plugin kommer det hela tiden nya teman. Det är med hjälp av teman som du enkelt ändrar utseendet på din hemsida med bara några får klick.

Personligen älskar jag WordPress och det är jag inte ensam om. Om du inte har provat så gör det. Jag är säker på att även du kommer att bli förtjust.

wordpress-blue-star

Lämna en kommentar