Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /home/labase/domains/egen-hemsida.se/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 42
Webbhotell – www.Egen-Hemsida.se

Webbhotell

Välj rätt domännamn och webbhotell

Rätt Domännamn är viktigt

Innan du rusar iväg och väljer viket Webbhotell du ska ha till din sida, bör du veta vad din sida ska heta.

Valet av domännamn är bland det viktigaste du gör. Ditt domännamn ska vara lätt att komma ihåg och enkelt att stava till. Det är också en fördel om namnet har något med innehället på din sida att göra.

Exempel: Ska du ha en sida om din kennel med golden retriver, kanske din sida kan heta www.kennel-golden.se eller något liknande.Välj rätt webbhotell

Det finns väldigt många webbhotell och bara i Sverige har vi mer än 300 webbhotell att välja mellan och hur många det finns  i övriga världen vågar jag inte ens tänka på. Det är en djungel att leta upp ett bra webbhotell bland dem alla.

Detta ska du titta efter om du känner dig osäker…

 • Det viktigaste är en bra support som kan svara på alla dina frågor snabbt och så att du förstår vad de menar.
 • Verktyg för enkla installationer av t.ex. blogg eller webbshop är också väldigt bra om det finns

När man har dessa krav, faller det bort väldigt många hotell som inte kan uppfylla antingen det ena eller det andra.

Det webbhotell som jag själv använder och som jag skulle rekommendera min bästa vän, är Oderland. En hotellplats hos Oderland kostar 69:-/månad.

Det bästa med Oderland är den fantastiska support de har. Själv lyckades jag med att krascha en sida för ett tag sedan, men inom några timmar hade supporten åtgärdat felet. På andra hotell jag provat har jag varit tvungen att vänta till dagen efter för att överhuvudtaget få kontakt med supporten. Är man osäker på tekniska detaljer är en bra support väldigt viktigt.

Oderland erbjuder förstås alla de funktioner du behöver för att du på ett enkelt sätt kunna skaffa en egen hemsida. Rekommenderar dem varmt!

 oderland-loggo

Steg 2

När du skaffat dig ett domännamn och en plats på ett webbhotell är det dags att gå vidare till nästa steg, att Installera WordPress…

2 tankar på “Webbhotell

 1. Bara undrar varför wordpress är bättre än one.com:s egen blogg? Vad är skillnaden, och varför föredrar du wordpress?

  I övrigt, tack för en strålande hemsida, precis vad jag behöver för att komma igång! 🙂

  • Mycket bra fråga!
   Det alternativ som one.com bjuder på är väldigt enkelt och det funkar. Men WP är också enkelt och det ger så många många fler möjligheter till utveckling om man vill. En WP-blogg kan du utforma precis som du vill. Kan man inte knappa kod så finns det mängder med färdiga mallar att ladda ner och använda gratis. Hos One är man begränsad till de mallar som de tillhandahåller.
   Vill man en dag använda sin blogg som webbutik är det fullt möjligt med WP, men det går inte hos One.
   Kortfattat kan man säga att WP ger så många fler valmöjligheter. Även om det inte känns aktuellt idag, tycker jag det är synd att låsa in sig.

Lämna en kommentar