Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /home/labase/domains/egen-hemsida.se/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 42
Viktigaste raden – www.Egen-Hemsida.se

Viktigaste raden

Vilken är den viktigaste raden text i en annons, på en hemsida eller i en tidning? Rubriken såklart! Ofta har man bara några få sekunder på sig att fånga läsarens uppmärksamhet och om man vill få sin annons, hemsida eller tidningsartikel läst, då gäller det att ha en fängslande rubrik.

Jag är inte bra på rubriker, men man kan lära mycket av kvällstidningarna. De skriver varje dag en löpsedel och den måste vara bra för att de eventuellt ska få sålt ett extra lösnummer.

Exempel på rubriker som ofta fångar intresse är:

  • 10 viktiga saker som du….
  • 75 konkreta sätt att…
  • Så mycket kostar….
  • Så här tjänar du enkelt x-tusen på att…

Kan du använda några av dessa exempel nästa gång du ska skriva en rubrik.

rubrik

När man har en hemsida är rubriken viktig även ur annan synvinkel än att fånga läsarens uppmärksamhet. En bra rubrik kan även fånga sökmotorernas uppmärksamhet. Därför gäller det att formulera rubriker som innehåller ord som är viktiga för hemsidan. Har du en hemsida om hundar, så vill du gärna ha flera rubriker med just ordet hundar i. Då förstår sökmotorerna att din sida handlar om hundar och kommer att gilla sidan bättre än om du har en rubrik med katt, en annan med bil och en tredje med hund.

Lämna en kommentar