Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /home/labase/domains/egen-hemsida.se/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 42
Statistik – www.Egen-Hemsida.se

Statistik

Statistik kan ju låta tråkigt, men det är det verkligen inte. Med hjälp av bra statistik över din hemsida, kan du lättare anpassa din sida efter besökaren och det gör att besökaren trivs bättre och stannar längre. Så statisktik är väldigt viktigt.

Lyckligtvis är det inte heller varken dyrt eller svårt att få koll på sina besökare. Med hjälp av ett gratis konto hos Susnet, så får du en bra koll på dina besökare. Alternativt kan man använda googles räknare, men då får man så mycket information att det ibland kan kännas svårt att få en bra blick över det. Jag brukar rekommendera att man börjar med en enklare tjänst, som t.ex. Susnet. Gillar man siffrorna kan man avancera till t.ex. google. Båda tjänsterna är gratis.

Idag tänkte jag visa dig hur du gör för att komma igång med Susnet.

Börja med att skaffa dig ett konto hos Susnet. Välj “bli medlem” i menyn till vänster.

Fyll i ditt namn, e-post adress, adressen till hemsidan och välj ett användarnamn och lösenord. Klicka därefter på “Skapa konto” knappen. Ett mail kommer att skickas till den e-postadress du skrev in. I mailet får du en länk som du ska klicka på för att bekräfta att du är du.

När du klickat på länken är det bara att logga in med ditt användarnamn och lösenord i rutan under menyn till vänster.

När du loggat in ser det ut så här:

Din räknare är redan klar och du kan se den om du klickar där det står “Statistik”.

Eftersom du ännu inte klistrat in någon kod på din hemsida, så står det att besökarantalet är noll. Men nu ska vi klistra in koden.

Usch nej, jag kan inte, jag vill inte, html kod är inget för mig. Så är det säkert en och annan som tänker. Men lugn, jag ska visa precis hur du ska göra.

Börja med att klicka på länken “Räknarkoder”

På sidan du kommer till finns det flera olika koder, men jag ska bara visa dig den som du måste ha. På varje sida som du vill att räknaren ska räkna hur många besökare du har, så ska koden finnas med. Vi ska nu fixa så du får koll på hur många som kommer till din startsida.

Du ska nu markera den översta av koderna med hjälp av musen. När du markerat all kod som finns i rutan (OBS! det är viktigt att all kod kommer med), klickar du på höger musknapp och väljer kopiera.

Nu ska du klistra in den här koden på din hemsida. Jag börjar här med att visa hur det går till om man har sin hemsida hos One.com, längre ner kommer information om hur du gör om du använder Binero

Om du använder One.com

När du är inloggad, väljer du FileManager.

Då öppnas i ett nytt fönster din filhanterare och du ska nu leta upp filen som heter index.html eller index.htm och klicka på den en gång så att den är markerad. Kika sedan i vänsterkanten och välj att öppna med text editor.

Det som nu dyker upp i ytterliggare ett nytt fönster kan ju få vem som helst att svimma av förskräckelse. Men det är inte så farligt som det kanske verkar. Det du ska leta upp är en rad där det står <BODY> Ibland kan det stå en massa konstig kod efter Body som till exempel <Body bgcolor=”#ffffff”> eller liknande. Det spelar ingen roll. När du hittat Body och den klammer > som kommer efter, så har du kommit rätt. Placera din markör efter slutklammern >

När du har markören precis efter > kan du klicka på höger musknapp och välja klistra in. När du gjort det, så ska din kod vara på rätt plats och du kan spara genom att välja spara i Arkiv menyn uppe till vänster. Du kommer att få frågan om du vill ersätta och det vill du.

Gör nu ett besök på din hemsida. När du gjort det kan du återgå till Susnet och se om ditt eget besök registrerats.

Om du använder Binero

Använder du Binero som webbhotell, så använder du kanske Kompozer för att redigera din hemsida. Då öppnar du bara din index-fil med hjälp av Kompozer och längst ner på sidan klickar du på fliken source.

Leta reda på var det står <Body> och placera markören där efter. När du står efter slutklammern > så kan du klistra in din Susnet kod.

Spara som vanligt och ladda upp filen till ditt webbhotell med till exempel Coffee cup ftp-program.

Gå nu till din hemsida. Och avslutningsvis går du till Susnet och kollar så att ditt eget besök på hemsidan registrerades.

Hoppas att den här guiden var till någon glädje!

 

1 tanke på “Statistik

  1. Toppen instruktion, helt i min smak..”kan skrämma vem som helst”….Nu undrar jag om jag vill ha in besökare på hemsidan så att räknade syns=) hur gör man då?/M

Lämna en kommentar