Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /home/labase/domains/egen-hemsida.se/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 42
Starta en egen webbutik – www.Egen-Hemsida.se

Starta en egen webbutik

Funderar du på att starta en egen webbutik. Då hoppas jag att du har funderat mer än en gång. Att driva en webbutik kräver ganska mycket arbete.

  • Du måste vara beredd på att ta hand om kunder som är både nöjda och mindre nöjda.
  • Är det fysiska varor du tänker sälja, har du funderat över hur de ska transporteras till kunden utan att de skadas?
  • Hur tänker du ta betalt?
  • Har du något organisationsnummer och hur fyller man i en momsdeklaration?
  • Har du räknat på vad det du ska sälja ska kosta? Finns det någon som är beredd att betala vad det faktiskt kostar?
  • Var finns dina kunder? Har du gjort någon marknadsundersökning?
  • osv. osv….

Ja, som sagt, det finns mycket att fundera över. Men har du koll på dessa saker så är det bara att sätta igång.

Välj rätt e-handelssystem från början

Det finns flera olika e-handelssystem, en del kostar lite mer och andra kostar nästan inget. Min personliga favorit är gratis. Jag har provat både gratis alternativ, sådant som kostat runt en tusenlapp i uppstart och alternativ som kostar flera tio tusen för att man ska komma igång. För mig var det ett misstag att välja billigt, men det var ett större misstag att välja det som kostade flera tio tusen i uppstart. Eftersom jag älskar wordpress så ville jag ha ett system som fungerade bra tillsammans med det. Det fanns inte när jag började, men nu gör det äntligen det. Det är ett plugin som är helt gratis att installera, men kan kompletteras med fler tillägg som kostar allt från 19 till 119 USDollar efterhand som man har mer behov. Men om man vill går det utmärkt att börja helt gratis. Pluginet heter WooCommerce. Mer om det kan du läsa på deras egna sida där du också kan se vilka tillägg du kan köpa till och ev. välja att köpa en ny mall till din webbshop. Du hittar dem här: http://www.woothemes.com/woocommerce/

 

Ta betalt på din hemsida

Viktigt är att kunna ta betalt i sin webbshop. Det finns flera bra alternativ och jag använder själv både Klarna för fakturor (kostar pengar varje månad och för varje faktura), Paypal för kortbetalning och Payson.se. Oavsett vilket alternativ du väljer, så måste du ha ett väl fungerande betalningssystem. Gör inte samma misstag som jag gjorde. Jag trodde att alla som handlar på Internet är hederliga personer som alltid betalar alla räkningar i tid. Så är det tyvärr inte. Det kostade mig flera tusen innan jag hittade bättre alternativ.

Ett bra alternativ att börja med kan vara Payson.se. Jag rekommenderar Payson.se till både dig som vill satsa mer avancerat och till dig som tänker försöka börja i mindre skala. Payson är gratis att komma igång med och tar låga avgifter på alla transaktioner. Med Payson kan du erbjuda dina kunder både kortbetalning, direktbetalning via bank och faktura betalning.

Besök Payson för att läsa mer…

Lämna en kommentar