Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /home/labase/domains/egen-hemsida.se/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 42
Skaffa en gratis blogg till hemsidan – www.Egen-Hemsida.se

Skaffa en gratis blogg till hemsidan

Har du redan en egen hemsida? En hemsida som någon har hjälpt dig med att göra. Har det varit samma bilder och text på den i över hundra år? Du kanske kan ändra på den, men du tycker att det är så svårt att du gärna skjuter upp det till senare. Då har jag ett förslag.

Jag hjälpte min kära moster Mari, med hennes hemsida och var och varannan dag ringde hon och ville ha in nya bilder. Det är bra, för man ska uppdatera sin hemsida ofta, men jag tröttnade och försökte lära henne. Men gamla hundar är svårlärda och det slutade ibland med att hela sidan slutade att fungera.

Mari hade valt ett billigt och bra webbhotell, , som har mycket god kundservice. Men de saknar det jag kallar “one-klick” installation av wordpress, tyvärr. Istället för att lägga ner massor med jobb på att flytta hela hemsidan till ett annat hotell gjorde vi en annan lösning. Vi la till en gratis blogg.

Nu har hon en hemsida som berättar allt det grundläggande som historia och “om oss” sida. Dessa sidor behöver inte ändras så mycket. I bloggen berättar hon om allt nytt som händer och visar bilder. Bloggen är förstås sammankopplad med den statiska  hemsidan. Genom en länk i menyn på hemsidan, så hamnar man i bloggen.

Vilken gratis blogg ska man då välja? Jag har två favoriter och använder båda själv. Snyggast tycker jag att WordPress bloggen är, men om man av någon anledning vill visa reklam på sin sida, så är blogger det jag tycker att man ska välja.

Båda är bra och båda är väldigt enkla att använda.

Skapa ett konto hos någon av dem och prova dig fram. Många av funktionerna känner du igen från ditt mailprogram.

Titta gärna in på sidan som Mari har, för att se hur hon sammanlänkar bloggen med hemsidan.

Frågor? Skriv dem i en kommentar här under, så hoppas jag kunna svara på dem i ett kommande inlägg.

 

1 tanke på “Skaffa en gratis blogg till hemsidan

Lämna en kommentar