Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /home/labase/domains/egen-hemsida.se/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 42
Nya ord och fraser till hemsidan – www.Egen-Hemsida.se

Nya ord och fraser till hemsidan

Vilka ord och fraser vi använder på hemsidan eller i bloggen är väldigt viktigt. På en hemsida är det bara orden som står för kommunikationen. Möjligen kan man räkna bilderna också till det vi säger eftersom en bild som bekant säger mer än tusen ord.

När vi pratar med någon som vi har framför oss, så är orden bara 10% av själva kommunikationen. 30% lär vara olika ljud och de resterande 60 är olika gester vi gör. Bara dina ögon har massor att säga till en annan person, men de syns ju inte bakom orden på din hemsida. Ljud och rörelser är svårt att förmedla i en text och därför är orden vi använder så mycket viktigare.

Låt vilka ord du använder på hemsidan eller i bloggen vara en del av din personlighet. Tyvärr är vissa ord och fraser är väldigt ut-tjatade och skulle förmodligen må bra av lite uppfräschning. Här nedan är några förslag på fraser som man skulle kunna byta ut. 

  • Jag kan hjälpa dig att lösa problemet – Här är ett snabbt sätt att lösa problemet
  • Du kommer att hålla med mig om…. – Om du är som jag…..
  • Om du inte redan har upptäckt det…. – Du har säkert redan upptäckt det….
  • Du borde….. – Här är ett enklare sätt att….

Varför ska man byta ut fraser? Kan man inte skriva vad man vill? Jo, det är klart att man kan. Men många av de fraser som används flitigt börjar bli lite “tråkiga” och har förlorat sin kraft. Titta på reklamen. Ett tag var det “ultra super” i var och varannan produkt. Nu har de upptäckt att det inte funkar längre. Det finns fortfarande väldigt många super produkter, men det har tonats ner en hel del eftersom folk tröttnat på super ultra.

Vilka ord du väljer är som sagt av stor vikt och jag menar inte att du ska ändra din stil eller ditt sätt att skriva. Din personlighet är viktig för din sida. Och detta inlägget vill snarare lyfta din personlighet istället för att du ska låta som en robot som bara härmar alla andra. Tanken är också att göra dig uppmärksam på vilka ord du använder och hur du använder dem. Kanske att du har några uttjatade fraser på din hemsida som behöver bytas ut. De jag listat ovan är några sådana som ofta används, men på din sida har du kanske andra ord och fraser.

Ett enkelt sätt att vara personlig kan till exempel vara att säga; “Om du är som jag…” enligt exemplet ovan, men det finns flera och jag hoppas att du hittar dina egna sätt. Du har säkert redan upptäckt att det här stycket redan innehåller tre av de ovan nämnda förslagen. För mig är detta inga fraser som jag brukar använda och därför kan dessa förnya lite i min text. I nästa mening kommer ett fjärde exempel från förslagen här ovan. Har du märkt hur snabbt man kan lösa ett problem med en text. Bara byt ut några av dina gamla ord mot några som du inte brukar använda, så kan det bli en helt annan text.

Lämna en kommentar