Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /home/labase/domains/egen-hemsida.se/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 42
Hur man lägger in annonser i sin wp blogg – www.Egen-Hemsida.se

Hur man lägger in annonser i sin wp blogg

Fick en fråga från Josefin, som ville ha hjälp med att lägga in annonskod på sin blogg. Gör jag gärna, men det är lätt att göra själv och jag ska visa dig exakt hur du ska göra. Dessutom är det bra om man kan variera annonserna för att bloggen ska vara mer levande och då är det bra att kunna det själv.

När man loggat in i administrationspanelen, kikar man till vänster i bild och hittar Appearance.

Klicka där så att du ser undermenyn. Nu ska du välja Widgets.

Innan du gjort något, ser sidan du kommer till ut ungefär så här:

Längst till höger ser du vad din meny på själva bloggen innehåller. Här hos Josefin är den just nu helt tom. Stämmer inte riktigt eftersom om man kikar på bloggen idag, så finns det både Kategorier och Arkiv, men de finns där som en slags standardutrustning. Så fort man börjar ändra på Widgets sidan, så försvinner det som fanns med från början. Så eftersom jag antar att Josefin vill ha kvar både Kategorier och Arkiv, så börjar jag med att lägga till dem genom att dra dem till det fält som heter Sidebar1. Då ser det ut såhär:

När du dragit något till din “Sidebar” så kan du ange vilket namn det ska ha, så att du istället för engelskans Archives kan få Arkiv. Eller vad du nu vill ha. Kom bara ihåg att spara innan du stänger.

Nu var det ju annonser som Josefin ville ha. Då väljer jag widgets – text. I den stora rutan som kommer, klistrar jag in annonskoden och klickar på spara. Om man vill ha flera annonser under varandra, kan det vara bra att ge dem lite mellanrum. Det gör du genom att skriva en html tag. Du ska skriva exakt:

<P>

Det betyder nämligen nytt stycke. Därefter kan du klistra in nästa kod och spara. Du behöver alltså inte lägga till flera text-widgets bara för att du vill ha flera annonser, utan du kan samla dem alla i en.

Nu har du alltså både fått annonser på din blogg och lärt dig lite html 😉 .

Lycka till!

/Linda

PS. Det går utmärkt att flytta runt bland sina widgets. Den du har överst idag kan du ha i mitten imorgon. Bara att dra och släppa när den lilla sträckade rutan syns på rätt plats.

7 tankar på “Hur man lägger in annonser i sin wp blogg

Lämna en kommentar