Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /home/labase/domains/egen-hemsida.se/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 42
Varför blogga? – www.Egen-Hemsida.se

Varför blogga?

Varför ska man ha en blogg? Personligen tycker jag att det finns flera anledningar.

En anledning till att starta en blogg, är att man tycker det är väldigt roligt att skriva, men kanske att det känns för övermäktigt eller stort att skriva för att bli författare eller journalist. Att starta en blogg kräver inte så mycket och om du tröttnar är det bara att stänga ner alltihop.

Man kan också börja blogga för att man tycker att man har ett viktigt budskap som måste nå ut till världen. Det kan vara vilket budskap som helst. Att skriva om det i en blogg, ökar förutsättningarna för att det ska synas av flera.

Man kan såklart också blogga för att marknadsföra sina produkter om man har en butik. Spelar ingen roll om det är en butik på stan eller på nätet. En blogg är en utmärkt marknadsföringskanal för båda.

Man kan även ha en blogg för att ha ett ställe att samla inspiration och kunskap. Som med Egen-hemsida.se bloggen. Eftersom jag driver flera andra sajter behöver jag ibland lite inspiration för att förnya dem. Här sparar jag därför tips på olika marknadsföringsgrejer man kan göra, tips för att göra sidan lite snyggare, mer levande eller vad det nu kan vara. Helt enkelt inspiration för att ha och driva en egen hemsida, blogg eller webbshop.

Många startar blogg för att tjäna pengar på den. Det är fullt möjligt och det finns många som gör det. Men man ska ha klart för sig att det är svårt. Det kräver både mycket tid, tålamod och engagemang. Om du har för avsikt att tjäna pengar så måste du vara beredd att lägga flera timmar på den. Du kanske också måste lägga pengar på att marknadsföra sidan och är du då säker på att du får tillbaka de pengarna i form av t.ex. annonsintäkter.

En sista anledning tycker jag kan vara att helt enkelt ha en personlig blogg, där du lägger ut information om dig själv och din familj. Vad du har gjort under dagen och liknande. Varför ska man ha en sådan? Jo, om man har släkt och vänner på långt avstånd och man inte har möjlighet att träffas. Då kan en blogg vara ett alternativ att hålla familjen uppdaterad på vad som händer i ditt liv. Det är inga problem att lösenordsskydda bloggen så att bara dina närmaste ser vad du skriver om du vill hålla det privat.